Mozartkulor

På grund utav mitt intresse för "klassisk" musik så som Beethoven, Brahms, Stravinsky, Tchaikovsky osv. har jag även fått ett intresse för det delikata godiset Mozartkulor. En aningen obscent namn, om man hade levat på 1800-talet. Tur att vi inte gör det!
Här kommer i alla fall receptet.
Man går till Konsum, eller dylik butik, och köper Nougat, Blockchoklad samt Odense Mandelmassa (den måste vara danska, för att gynna grannlandets ekonomi och BNP och allt vad det heter).
Man går sedan hem till sig - eller någon annan passande lägenhet, villa, bagarbod eller dylikt - och sätter igång en skiva att lyssna på. (Det mesta passar, men helst Mozarts Requiem.)
Sedan börjar man rulla så jämna kulorna man bara förmår, av den danska mandelmassan, med volymen 2 kubikcentimeter (eller annan valfri volym) med denna formel:   \frac{4}{3} \pi r^3
Man rullar sedan in dessa klot i nougat i ett lager med valfri tjocklek.
Dessa doppas sedan i blockchoklad som man smält över ett varmt vattenbad.
Sedan kan man avnjuta konfektyren till en rolig film, eller något annat passande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback